JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Kultura
Kulturno društvo Ivan Cankar Tabor
Predsednik Alen KOVAČIČ
Tajnica Metka ZIMŠEK
Blagajničarka Tanja HABJAN

 

Dramska sekcija Teloh

Kultura v Taboru ima že zelo  stare korenine, predvsem zborovsko petje in dramska igra je imela in še ima v naših krajih veliko vlogo. Zabeležili smo  že 120 let organiziranega petja v naših krajih. Prvotno društvo se je imenovalo Prosvetno društvo Ivan Cankar in je bilo ustanovljeno takoj po 2. svetovni vojni. Preimenovalo se je leta 1976, ko je bilo ustanovljeno in uradno registrirano Kulturno društvo Ivan Cankar Tabor. Vsa leta sodeluje na vseh prireditvah, delavnicah, tekmovanjih, srečanjih in je glavni organizator kulturnih programov na vseh  prireditvah  Občine Tabor.

Društvo ima 6 sekcij: Vokalna skupina Voks, Dramska skupina Teloh, Likovna skupina Mavrica, Savinjski rogisti, Šolska kulturna sekcija in Fotografska sekcija.

Celotno društvo šteje 50 članov, ki so aktivni kot posamezniki v različnih sekcijah. Sekcije sodelujejo tudi z zelo uglednimi akademiki, glasbeniki ter učitelji zborovske in vokalne tehnike.

Prizadevamo si za ohranjanje domače besede, slovenske pesmi in glasbe. Imamo odlične amaterske slikarje, ki se ponašajo s številnimi razstavami. Tudi mlada  vokalna skupina posega po visokih rezultatih (Območna revija 2016),  pod strokovnim vodstvom Matevža Kinka in se je tako uvrstila na regijsko tekmovanje za leto  2017.

Zelo uspešna je tudi skupina Savinjskih rogistov, ki ima na leto preko 40 nastopov, nekatere tudi izven meja naše domovine. V preteklem letu so obeležili že 35. obletnico delovanja.

Zelo uspešna in aktivna je Dramska skupina Teloh, ki uprizarja pravljice za najmlajše, krajše skeče na različnih prireditvah, recitale za posebne priložnosti in celovečerne igre. Pri njih že vrsto let deluje režiserka in tudi avtorica dramskih besedil Tanja Kastelic.

Naše društvo je povezano tudi s sekcijo otrok Osnovne šole Vransko –Tabor, ki se aktivno  vključujejo v naše društvo in  tako tesno sodelujejo s krajem  in v okviru šole po celotni Sloveniji.

Najmlajša je fotografska sekcija, ki skrbi za foto utrinke prireditev, seveda pa ujamejo v svoj objektiv številne lepe trenutke in motive v naravi, pokrajine in utrip življenja v Občini Tabor in po Sloveniji. Nekateri se lahko pohvalijo, tudi s fotografijami s popotovanj širom sveta, ki so jih v preteklih letih postavili na ogled tudi na fotografskih razstavah v naši občini.

V okviru društva delujejo naslednje sekcije:

•Vokalno plesna sekcija (Marta Vehovar)
•Savinjski rogisti (Mile Gržina)
•Dramska sekcija Teloh (Matej Demšar)
•Likovna sekcija Mavrica (Juljana Juhart)
•Šolsko kulturno društvo (Manja Drnolšek)
•Fotografska sekcija (Mija Pustoslemšek)

Naslov: 

Tabor 25, 3304 TABOR
Kontakt: Alen KOVAČIČ, telefon 051 234 575

E-pošta: 

dpm.alen@gmail.com

Vmesnik
Prilagodite vmesnik, da bo lažja uporaba za različne pogoje.
To upodablja dokument v visokokontrastnem načinu.
S tem se dokument prikaže kot bel na črnem
To lahko pomaga tistim, ki imajo težave pri obdelavi hitrih premikov zaslona.
To naloži pisavo, ki je lažja za branje za osebe z disleksijo.