JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Rekreacija
Planinsko društvo Tabor
Predsednik Peter MARKO
Tajnica Mirela GROBLER
Blagajničarka Brigita JUHART

 

Člani in članice Planinskega društva Tabor smo med aktivnejšimi v občini. Vsako leto organiziramo nekaj planinskih izletov, posebno pozornost pa posvečamo vzgoji mladih v obliki planinske šole. V društvu vestno skrbimo za svojo planinsko postojanko - Zajčevo kočo (prenovljena stara Zajčeva domačija, katere obnovo je leta 1974 začel mladinski odsek Tabor pri PD Vransko - Tabor, obnovo pa je dokončalo samostojno Planinsko društvo Tabor in kočo predalo namenu 3. avgusta 1980) in novozgrajen kozolec, ki krasi njeno podobo od leta  2010. Z delovanjem planinskega društva so povezane tudi že tradicionalne prireditve: pohod v Marija Reko (Dom pod Reško planino) na velikonočni ponedeljek, prvomajski pohod na Čemšeniško planino in Zajčevo kočo, Zajčevi dnevi prvi vikend julija, koline v novembru in božični pohod z baklami na Krvavico in Zajčevo kočo. Teh pohodov se vsakokrat udeleži veliko občanov - pohodnikov in pomenijo združitev rekreacije in druženja.
Zajčeva koča je priljubljen cilj planincev od blizu in daleč. Tudi zato društvo nekajkrat na leto organizira delovne akcije, na katerih se počisti okolica koče, pripravi se kurjava za zimo … Planinsko društvo Tabor ureja tudi poti na Krvavico (na Krvavici so montirali skrinjico z žigom 31. maja 1971. leta, to je še pred nastankom Savinjske poti), Zajčevo kočo in delno na Čemšeniško planino. Tudi najmlajši planinci, ki se kalijo v planinski šoli, ki poteka v okviru krožka na OŠ Vransko - Tabor, POŠ Tabor, opravijo vsako leto veliko tur, tako v letnih kot v zimskih razmerah.
Planinsko društvo Tabor se je formiralo iz zelo aktivnega mladinskega odseka pri Planinskem društvu Vransko - Tabor v letu 1980. Društvo je tako aktivno delovalo do začetka 90. let, ko se je aktivnost društva umirila, po letu 1997 pa se spet opaža naraščanje števila članstva in udeležbe na organiziranih pohodih.
Planinsko društvo sodeluje tudi z drugimi društvi v občini. Najpogosteje gre za sodelovanje z Lovsko družino Tabor ter Društvom žena in deklet, s katerima skupaj organiziramo Zajčeve dneve na Zajčevi koči.

 

Naslov: 

Loke 21, 3304 TABOR
Kontakt: Peter MARKO, telefon: 031 409 619

E-pošta: 

pdtabor@pzs.si

Vmesnik
Prilagodite vmesnik, da bo lažja uporaba za različne pogoje.
To upodablja dokument v visokokontrastnem načinu.
S tem se dokument prikaže kot bel na črnem
To lahko pomaga tistim, ki imajo težave pri obdelavi hitrih premikov zaslona.
To naloži pisavo, ki je lažja za branje za osebe z disleksijo.