CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Šolstvo
07. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
OBČINA TABOR GOSTILA SODELUJOČE NA PROJEKTU "ERASMUS+MATH"

V nedeljo, 6. marca 2022 je Občina Tabor gostila učitelje in učence iz Turčije, Belgije, Litve, Portugalske, Madžarske in z OŠ Vransko-Tabor, vključene v skupni mednarodni projekt »Erasmus+Math«. Gre za projekt Evropske unije, ki  podpira izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport v Evropi, na osnovi sodelovanja in  izmenjave učencev različnih evropskih držav.

V sejni sobi občine je obiskovalce  nagovoril podžupan Žan Grobler in jim predstavil osnovne podatke o občini, orisal zgodovino le-te in spregovoril tudi o razvojnih načrtih lokalne skupnosti v prihodnosti. Ob tej priložnosti so si kot prvi lahko ogledali maketo občine, ki bo v okviru izgradnje Jurijevega trga že to leto nameščena  v osrednjem delu Tabora.

Obiskovalci so ga z zanimanjem poslušali in zastavljali vprašanja, vmes pa smo jih pogostili s tipično slovensko sladico – potico, ki so jo v več različicah v ta namen pripravile članice Društva žena in deklet Občine Tabor.

Veseli so bili tudi razglednic našega kraja, ki so jih prejeli in odposlali svojim družinam in prijateljem ter tako pozdrave iz Tabora ponesli v širni svet.

Ker je glavna tema mednarodnega projekta matematika, v povezavi s tehniko, tehnologijo in gradbeništvom, smo jih za konec  povabili  v  cerkev sv. Jurija, kjer so si ogledali znamenito krstilnico, delo velikega svetovno znanega slovenskega arhitekta Jožefa Plečnika,  za katero je  naredil načrt in leta 1955  ob začetku njene postavitve tudi osebno sodeloval.

Veseli smo, da je tudi naša občina z izvedbo zanimivega multikulturnega srečanja postala del mednarodnega sodelovanja na projektu »Erasmus+Math«.

 

Besedilo in foto: Saša Zidanšek Obreza

FOTO GALERIJA