JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Kultura
22. november 2017
Saša Zidanšek Obreza
ZAČETEK PROJEKTA SAVINJČANI BEREMO

Nekaj je v zraku …

To misel smo izbrali za rdečo nit projekta Savinjčani beremo, s katerim vsako leto v Medobčinski splošni knjižnici Žalec počastimo 20. november, dan slovenskih splošnih knjižnic. V priložnostni brošuri, ki smo jo izdali, smo zbrali knjige, ki smo jih s pretanjenim občutkom izbrali za naše bralce. Nekatere od njih so tudi nagrajene ali nominirane za različne strokovne nagrade. Spomnili smo se 90 let rojstva Toneta Pavčka in 50. obletnice smrti Ilke Vašte, zato priporočamo njun celotni opus. Ker bo leto 2018 Cankarjevo leto, se bomo z izbranimi knjigami spomnili tudi nanj. Pozornost namenjamo 100. obletnici izida prve slovenske slikanice Martin Krpan in 140. obletnici rojstva Otona Župančiča. Kot domoznansko gradivo ponujamo opus Ivana Dobnika, ponatis Vrečerjeve Savinjske doline in knjigo Lavoslav Schwentner. Vsega vam ne izdam. Prelistajte brošuro, ki vas čaka v najbližji knjižnici, najdete pa jo tudi na naši spletni strani www.zal.sik.si. Menimo, da bo izbor všečen našim zvestim bralcem. Želimo pa si, da bi se vsem dosedanjim pridružil še kakšen na novo. Zaključno druženje bo 14. maja 2018 v Domu II. slovenskega tabora Žalec.
Knjige vas čakajo v vseh enajstih enotah. Že zdaj se vam zahvaljujemo, ker boste strpni in boste na kakšno malce počakali. Do maja prihodnje leto boste zagotovo prebrali, kar boste želeli. Hvaležni vam bomo, če boste z nami tudi to sezono in če boste razumeli našo prošnjo, da si naenkrat sposodite le dve knjigi s seznama.
Spoštovane in spoštovani, veliki mojster besede Tone Pavček je čutil, da je nekaj v zraku. Tudi mi, vaše knjižničarke in knjižničarji čutimo tako. Predvsem pa čutimo ljubezen do knjig, ki nam je skupna, in bogastvo, ki ga knjige kopičijo v nas.  Čutimo tudi moč, ki jo ustvarjajo knjige in ponos, ker smo med izbranci, ki lahko berejo, kar želijo in kadar želijo. Vemo, da tako čutite tudi vi, zato prihajate pogosto ter znova in znova.
Želim vam veliko bralnih užitkov in druženj, ki vas osrečujejo in bogatijo.

Jolanda Železnik

 

Vmesnik
Prilagodite vmesnik, da bo lažja uporaba za različne pogoje.
To upodablja dokument v visokokontrastnem načinu.
S tem se dokument prikaže kot bel na črnem
To lahko pomaga tistim, ki imajo težave pri obdelavi hitrih premikov zaslona.
To naloži pisavo, ki je lažja za branje za osebe z disleksijo.