JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Prostovoljstvo
28. julij 2022
Saša Zidanšek Obreza
POROČILO Z GAŠENJA POŽARA NA KRASU TER VABILO K NADALJNJI PODPORI PGD OJSTRIŠKA VAS-TABOR

V petek, 15. julija 2022, se je zaradi izredno sušnega obdobja prvič oglasila sirena zaradi požara v naravnem okolju na Krasu. Uničujoči zublji so v tednu dni pred seboj uničili preko 3000 ha naravnih površin. Kmalu po njegovem začetku je bil aktiviran DRŽAVNI NAČRT zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju. Tudi gasilci GPO Tabor smo na omenjenem požaru izmenično sodelovali s tridesetimi gasilci in šestimi vozili.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Občini Tabor, ki je pokrila stroške hrane in pijače, da smo na Kras odšli samooskrbni s hrano in pijačo. Prav tako se zahvaljujemo Trgovini Jager za sredstva v višini več kot 100,00 EUR, ki smo jih porabili za nakup rezervnih baterij za svetilke, energijskih pijač ter vode.

V PGD OJSTRIŠKA VAS – TABOR smo v fazi zamenjave obstoječega gasilskega vozila z novim, kar načrtujemo za konec leta 2023. Cena novega vozila znaša okoli 280.000,00 EUR. Vsa pridobljena sredstva zato namensko varčujemo za ta nakup.

Požar na Krasu nam je pokazal, da zaščitna oprema, ki jo dolgoročno in skladno z načrtom nakupa zamenjujemo, vendarle ni najbolj primerna za požare v naravnem okolju, ko je že temperatura okolice segreta krepko čez 35 °C. Govorimo o kombinezonih za gozdne požare in čelade (8 kpl.). Cena kompleta po trenutnih cenah znaša 340,00 EUR z DDV.

Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč pri nakupu omenjene opreme. Finančna sredstva lahko nakažete na transakcijski račun PGD OJSTRIŠKA VAS – TABOR, SI56 6100 0000 8144 855, odprt pri Delavski Hranilnici d. d. Ljubljana. Veseli bomo vsakega vašega prispevka.

Hvala vam iz srca in z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«.

 

PGD OJSTRIŠKA VAS – TABOR

Vmesnik
Prilagodite vmesnik, da bo lažja uporaba za različne pogoje.
To upodablja dokument v visokokontrastnem načinu.
S tem se dokument prikaže kot bel na črnem
To lahko pomaga tistim, ki imajo težave pri obdelavi hitrih premikov zaslona.
To naloži pisavo, ki je lažja za branje za osebe z disleksijo.