JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..

Prostovoljstvo

07. marec 2023
Saša Zidanšek Obreza
VABILO NA BREZPLAČNE AKTIVNOSTI UPI LJUDSKE UNIVERZE ŽALEC V MESECU MARCU
06. januar 2023
Saša Zidanšek Obreza
LANI KRI DAROVALO 375 KRVODAJALCEV VEČ KOT LETO PREJ

V žalskem območnem združenju Rdečega križa smo s pomočjo krajevnih organizacij RK Žalec, Prebold, Šempeter, Polzela in Vransko za ZTM Ljubljana in TC Celje v letu 2022 izvedli 13 krvodajalskih akcij, tri več kot prejšnja leta zaradi velikih potreb po krvi. Skupaj je kri darovalo 1083 krvodajalcev. Operacij je bilo več, saj so jih po koncu koronaobdobja začele bolnišnice znova izvajati. Ohranili smo sistem vabljenja krvodajalcev preko SMS-ov, kot smo ga uvedli med koronavirusom in se je izkazal za najbolj učinkovitega.

21. december 2022
Saša Zidanšek Obreza
MESEČNO POROČILO GASILSKE ZVEZE ŽALEC MED 10. NOVEMBROM IN 10. DECEMBROM 2022

V soboto, 19. novembra 2022, je v Kulturnem domu Letuš potekalo tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Tekmovanje je bila istočasno tudi 2. tekma v 1. Ligi GZ Žalec v spajanju sesalnega voda 2022/23. Tekmovanje je potekalo tako, da je najprej vsaka enota izvedla vajo dvakrat, štel se je boljši čas in ti rezultati se upoštevajo v ligi GZ. Tekmovalo je 8 ženskih in 8 moških ekip. Najboljši so bili:

Članice: 1. Braslovče A, 2. Parižlje-Topovlje B, 3. Braslovče B

Člani: 1. Levec B, 2. Letuš B, 3. Dobrovlje

23. november 2022
Saša Zidanšek Obreza
VABILO NA KRVODAJALSKO AKCIJO NA VRANSKO
21. oktober 2022
Saša Zidanšek Obreza
VABILO NA DOBRODELNI DOGODEK

Vabljeni na dobrodelni  litererno glasbeni večer 25. oktobra 2022, ob 19. uri na grad Komenda.

Več v prilogi.

28. julij 2022
Saša Zidanšek Obreza
POROČILO Z GAŠENJA POŽARA NA KRASU TER VABILO K NADALJNJI PODPORI PGD OJSTRIŠKA VAS-TABOR

V petek, 15. julija 2022, se je zaradi izredno sušnega obdobja prvič oglasila sirena zaradi požara v naravnem okolju na Krasu. Uničujoči zublji so v tednu dni pred seboj uničili preko 3000 ha naravnih površin. Kmalu po njegovem začetku je bil aktiviran DRŽAVNI NAČRT zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju. Tudi gasilci GPO Tabor smo na omenjenem požaru izmenično sodelovali s tridesetimi gasilci in šestimi vozili.

06. julij 2022
Saša Zidanšek Obreza
POMOČ SOCIALNO OGROŽENIM PRI NAKUPU ŠOLSKIH POTREBŠČIN

Zaradi visokih cen šolskih potrebščin starši iz socialno ogroženih družin svojim otrokom težko vsako leto kupijo potrebne stvari za novo šolsko leto. Pri tem jim pomagajo humanitarne organizacije, ki z raznimi akcijami pozivajo sokrajane, da darujejo finančna sredstva za ta namen.

21. april 2022
Saša Zidanšek Obreza
VABILO NA DOBRODELNI KONCERT 19. MAJA 2022
25. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
BREZPLAČNA E-OSKRBA ZA STAREJŠE

Od sredine aprila bo storitev E-oskrba, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju, saj zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom oz. zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo, na voljo brezplačno. Slovenija je sredstva pridobila od Evropskega socialnega sklada in virov REACT-EU.

Več v priloženem sporočilu in gradivu, v katerem je storitev e-oskrba podrobneje predstavljena.

15. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
ZABOJNIK ZA OBLAČILA, OBUTEV IN HIŠNI TEKSTIL PONOVNO NA VOLJO

Obveščam o vas, da so znova postavili  zabojnik za uporabna oblačila in obutev. Nahaja se poleg ostalih zabojnikov pri Domom krajanov Tabor.

V RKS – Območnem združenju Žalec si na ta način ves čas zagotavljajo oblačila in obutev, da so na voljo ranljivim skupinam. Poleg uporabnih oblačil in obutve lahko v zabojnike odlagate hišni tekstil, kot je posteljnina, prti, zavese, brisače in tudi igrače.

Strani